Seznam výherců

Výherci z 6. soutěžního týdne:

  • Michal Bandurič
  • Jan Markuš
  • Petr Kovařík

Soutěžní otázka zněla: Která naše piva máme v nabídce v plechovce?

Správná odpověď: Antonín a Nelko černý rybíz a limetka

 

 

Výherci z 5. soutěžního týdne:

  • Petr Beran
  • Josef Lochman
  • Milan Čech

Soutěžní otázka zněla: Kolik piv je v největším ležáckém tanku v našem sklepě?

Správná odpověď: 112.600

 

 

Výherci ze 4. soutěžního týdne:

  • Petr Sedláček
  • Martina Vosátková
  • Monika Bicencova

Soutěžní otázka zněla: Ve kterém roce bylo uvedeno na trh pšeničné pivo Weizenbier?

Správná odpověď: 2003

Ano, již více jak 15 let! A jsme na náš Weizen patřičně hrdí.

Weizen je osvěžující nefiltrované pivo s charakteristickou hustou pěnou. V aroma vůni i chuti lze objevovat tóny banánu, hřebíčku, lehký náznak nektarinek. V roce 2013 se stal Weizenbier celkovým vítězem World Beer Awards v Londýně a pyšní se tak titulem NEJLEPŠÍ PIVO SVĚTA 2013.

V letošním roce pak získal zlato v Barceloně na Barcelona Beer Challenge 2019.

Více o produktech zde: http://primator.cz/produkty/

 

Výherci z 3. soutěžního týdne:

  • Jiří Adámek
  • Jiří Kozák 
  • Stanislav Hlavnička

Soutěžní otázka zněla: Ve kterém roce oslaví náš pivovar 150let existence?

Správná odpověď: 2022

V dubnu roku 1872 byl slavnostně položen základní kámen nového pivovaru a začalo se stavět. V říjnu 1873 bylo uvařeno celkem 17 várek 10° a 11° piva. První pivo bylo vystaveno 6. prosince 1873.

Více o historii zde: http://primator.cz/pivovar/

 

Výherci z 2. soutěžního týdne:

  • Helena Beranová
  • Klára Vlčková 
  • Pavel Velčovský

Soutěžní otázka zněla: Ve kterém měsíci a roce uvedl pivovar PRIMÁTOR na tuzemský trh novou láhev?

Správná odpověď: duben 2018

Láhev s plastickými reliéfy vznikala na základě dlouhodobé spolupráce s českými skláři. Její vývoj trval více jak rok. V jejím tvaru a dekorativní výzdobě se odráží unikátnost náchodských piv, reprezentovaná logem PRIMÁTOR, typickým písmenem „P“, siluetou zámku odrážející mnoha set letou tradici náchodského pivovarství a chmelovými šišticemi jako atributem tradičního řemeslného přístupu k vaření piva.

 

Výherci z 1. soutěžního týdne:

  • Michal Jirman
  • Petr Habr
  • Renata Hloucalova

Soutěžní otázka zněla: Jak se v pivovarské branži jmenuje oddělení, kde probíhá hlavní kvašení? (pivo je zde 6-10 dní)

Správná odpověď: spilka

Na spilce se nacházejí otevřené kádě, do kterých se přečerpá zchlazená mladina a přidají se pivovarské kvasinky. Na spilce probíhá hlavní kvašení po dobu 6-10 dní. Ležáky kvasí při teplotách 6-11 °C, svrchně kvašená piva (ale) kvasí při vyšších teplotách 14-20 °C.

Cílem kvašení piva je řízená přeměna sacharidů na alkohol a CO2 a vytvoření vhodných organoleptických vlastností piva (vůně, chuť, apod.).

Více o výrobě zde: http://primator.cz/vyroba/

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.